woensdag 2 oktober 2013

Op welke signalen vertrouw jij het meest: die van anderen of die van jezelf?

De tijd dat iedereen zich keurig aan de conventie hield en zich gedroeg zoals het van hem of haar werd verwacht, ligt nog helemaal niet eens zo ver achter ons. Het gedachtegoed om uitdrukking te geven aan wie je bent, je eigen passie na te streven en je eigen doelen in het leven te zetten, lijkt zo gewoon als het maar zijn kan maar is het zeker niet. Daar hebben een flink aantal mensen de afgelopen 40 jaar heel hard hun best voor gedaan. Mensen die de grote massa helemaal niet kent, zoals Werner Erhard, de grondlegger van Est en Landmark.

Werner Erhard begon in 1977 met een serie trainingen over zelfontwikkeling en zelfontplooiing (EST) en was zowel heel erg geliefd (door de mensen wiens leven hij voor altijd heeft veranderd en verrijkt) als heel erg verguisd (door mensen die liever niet zagen dat mensen voor zichzelf begonnen te denken). Hij heeft in de jaren ’70 en ’80 de levens van miljoenen mensen geraakt door zijn bijzondere lezingen en trainingen. Zelfontplooiing en zelfontwikkeling werd “normaal” en een recht dat ieder voor zichzelf opeist vandaag de dag.

Werner is nu een zeer geliefd spreker bij vele grote universiteiten in Amerika en grote delen van de westerse wereld om zijn eenvoudige maar ook doeltreffende boodschap van wat het neemt om een volledig integer en verantwoordelijk mens te zijn. In dit hele korte filmpje ( 1 minuut) op You Tube geeft hij aan wat de kern is van zijn werk:

Zoals Koot en de Bie al zei: wees je zelf broeder!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten