dinsdag 8 oktober 2013

Creatie komt vanuit Niets

Deze week kwam er een tuinarchitect bij ons langs om ons adviezen te geven over de mogelijkheden van ons buitengebied. Het was een cadeautje van iemand aan ons en we waren heel benieuwd! Wij kennen ons gebied natuurlijk als de beste en daarmee ook alle problemen, onmogelijke klussen en “hoofdpijndossiers”. Laat maar komen die architect! Ze zag alleen maar mogelijkheden, oplossingen en leuke invullingen waar wij nog nooit aan hadden gedacht. Ze gaf ons vanuit het Niets de meest grappige ideeën aan die we zomaar zouden kunnen creëren!

Je hoort het mensen regelmatig zeggen: ze gaan iets nieuws creëren! Op het werk, in huis of tuin, met hun hobby of in hun gedrag. Heel vaak wordt het echter helemaal niet “iets nieuws”,  het wordt een verbetering of een verandering van het oude dat ze niet meer bevalt. Dan is het geen creatie maar eerder een reactie. Let op: beide woorden bevatten dezelfde letters (!) maar betekenen echt iets heel anders.
Creatie is vanuit het Niets en dat betekent dus ook Niets om je aan vast te houden, geen referentiekader, geen startpunt en ook geen eind. Best wel eng eigenlijk…..of toch niet? Ben je in staat om je vorige ideeën, overtuigingen, ervaringen en kennis voldoende los te laten om fris en onbevangen tegen het onderwerp van je Creatie aan te kijken? Dan is echt the sky the limit en zul je verrast kunnen worden! Veel plezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten