dinsdag 21 mei 2013

Op weg naar succes!


In deze tijd vraag ik mijzelf wel eens af in hoeverre succes voor iedereen is weggelegd. Veel mensen hebben hun baan verloren en niet alleen zij, maar ook vele anderen leven met een gevoel van onbehagen over de toekomst. We waren de afgelopen decennia zo gewend geraakt aan het feit dat alles steeds beter ging: dat onze salarissen stegen, onze huizen steeds meer waard werden en we ons steeds meer luxe konden veroorloven.

Succes is voor iedereen een andere weg om te gaan ....
“De Crisis”  heeft ons laten beseffen dat niet alles altijd alleen maar beter kan, maar dat je soms moet accepteren dat dingen ook slechter kunnen gaan. En hoe zorg je er dan voor dat je toch succesvol blijft of wordt? Dat hangt natuurlijk af je de definitie van ‘succes’. Ik heb daar een duidelijke mening over: “Succes is de weg die je aflegt naar het bereiken van je persoonlijke, waardevolle doelen.” Daarmee is succes dus niet alleen maar het behalen van je doelen, het feit dat je op weg bent naar dingen die voor jou belangrijk zijn is het belangrijkste succes op zich. Of zoals we bij De Reis van Je Leven® altijd zeggen: Niet het doel, maar de reis is waar het om draait.

En daarom is het zo verschrikkelijk belangrijk dat je jezelf doelen stelt. Groot of klein; korte of lange termijn, het maakt niet uit. Zolang ze maar waardevol voor jou persoonlijk zijn. Zodra je jezelf doelen stelt ben je al flink op weg naar jouw persoonlijke succes.

Rien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten