woensdag 29 mei 2013

Welke symboliek heb jij in jouw leven voor de groei die je als mens doormaakt?

De kastanjes voor mijn deur staan nu in volle bloei. Symbolisch voor kansen, nieuwe groei, perspectief voor de toekomst. Alles in de natuur is nu zo vers, zo vol belofte en zo letterlijk prikkelend dat we ons de winter bijna niet meer kunnen voorstellen. En toch: zonder die winter zou de lente er niet kunnen zijn.
In ons leven hebben we allemaal perioden van stilte, stilstand, rust en isolement nodig om weer tot volle bloei te komen.
Vandaag sprak ik Henny van Hamersveld. Ik heb met haar De Reis van je Leven gedaan tijdens haar “winterperiode”. Een tijd van nadenken, afscheid nemen, terugtrekken. De lente is helemaal terug in haar bestaan en ze staat voor nieuwe keuzes: er is overal volop bloei.
Heel mooi is haar creatieve uiting waarin ze voor mensen in de vorm van een levensloopschilderij een persoonlijk verhaal of belangrijke levensfase vertaalt in een kunstwerk. Kijk maar eens op haar website:  http://www.levensloopkunst.nl/. Je kunt haar bellen om jouw eigen schilderij te laten maken!

Vanuit rust en reflectie komt zoveel nieuwe inspiratie. Waar heb jij de afgelopen tijd even bij stilgestaan en wat komt er bij jou op dit moment in volle bloei? Welke belofte begint zich te ontvouwen in jouw leven? Even genieten van dat perspectief!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten