woensdag 8 januari 2014

Wat is de impact van gewone gebeurtenissen voor je toekomst?

Deze week zag ik een film waarin een jongeman van nederige afkomst door “geluk” miljonair werd en ook nog het meisje van zijn dromen vond: Slumdog Millionaire, een aanrader!
De film gaf feilloos aan dat alles dat er in je leven gebeurt, de sleutel kan bevatten voor iets dat later van grote waarde kan zijn in je bestaan maar dat je dat op dat specifieke moment misschien nog helemaal niet weet. De film liet mij achter met een groot gevoel van blijheid: iedereen kan boven zichzelf uitstijgen door bewust te zijn van alles dat gebeurt en niets te veroordelen of te negeren. Iets dat je wellicht op dit moment niet als prettig ervaart, kan later als een zegen tevoorschijn komen. Nu ontslagen worden zodat je straks een veel leukere baan te pakken krijgt. Nu een relatie verbreken, zodat je straks de ware tegen kunt komen. Nu verhuizen naar een nog veel leukere plek. Nu spierpijn hebben op de sportschool om straks hard te kunnen rennen als het nodig is.
Wordt je bewust van hoeveel dingen je onbewust veroordeelt en begin met het tellen van al je zegeningen. Wie weet wordt je dan ook wel “miljonair”!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten