dinsdag 10 december 2013

Kun je de positieve bijdrage zien in de gebeurtenissen van het leven?

Het was weer een roerige week: 4000 mensen ontslagen bij Achmea, Sinterklaas bijna van de daken gewaaid, Nelson Mandela overleden. Zo even een opsomminkje van één klein weekje. Wat een impact: 4000 Nederlanders gaan nadenken over de volgende stap in hun bestaan, Sinterklaas en Zwarte Piet zijn weer terug van (bijna) weggeweest in de Nederlandse samenleving, een Zuid-Afrikaanse man laat een erfenis na van vredelievendheid, verbinding en vergiffenis.
      




Al deze gebeurtenissen hebben consequenties en het is aan jezelf om die goed of slecht, positief of negatief te noemen. Het maakt wel een enorm verschil waar je de focus op legt! Ben je geneigd tot doemdenken of ben je juist de eeuwige optimist? Of toch liever een evenwichtige balans tussen de twee?


Wat komt het dichtste bij en wat raakt je het meest? Waar hecht je waarde aan en wat gaat eigenlijk aan je voorbij? Waar heb je emotie bij en waar heb je overtuigingen over? Waar krijg je kippenvel van of tranen? En uiteindelijk: wat is de impact van alles dat er gebeurt om je heen voor jouw eigen toekomst?

Ik wens de 4000 werknemers van Achmea veel wijsheid en een mooie toekomst toe, ik ben blij voor de gezelligheid die Sinterklaas weer heeft gebracht en ik ben intens dankbaar voor de wijsheid van een man die zijn leven in het teken zette van vrede en vrijheid!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten