maandag 9 september 2013

Wat brengt bij jou een glimlach op je gezicht?


Er is een oud spreekwoord dat zegt dat als je iets te klagen hebt, het tijd wordt om je zegeningen te tellen. Tony Robbins, een beroemd management trainer uit Amerika vraagt zijn cliënten bij elk probleem altijd om hem te vertellen wat daar fantastisch goed aan is. Hetgeen mensen behoorlijk verwart in eerste instantie! Het is de moderne variant van het oude spreekwoord.
Onze wijze voorouders en de moderne trainers willen ons leren hoe belangrijk het is om zelf zeggenschap te hebben over je eigen gemoedstoestand. Wanneer jij zelf in staat bent om – vanuit het niets en zonder reden van buitenaf – een glimlach op je gezicht te krijgen, dan ben je een gezegend mens! Een glimlach doet enorm veel: je hartritme vertraagd, je bloeddruk komt in evenwicht, je huid gaat glimmen en er komt een stofje in de hersenen vrij dat goede signalen naar alle cellen in je lichaam stuurt. Heel even staan alle seinen op groen!


Ik heb een lijst met wel 20 dingen die mij onmiddellijk laten glimlachen. Zalig! Hoe ziet jouw lijst eruit? En zorg vooral dat je hem altijd bij de hand hebt! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten