maandag 10 juni 2013

Waar hou jij de deksel nog dicht en waar mag ie al op een kiertje??

Zaten we een paar weken geleden nog rillend bij de kachel en was het idee van lente en zomer heel ver weg, nu staan de deuren en ramen weer open en genieten we van de zon en de buitenlucht. Wat kan de wereld toch snel veranderen! En wat doet dat veel met ieders bui: zelfs de zwaarste zaken voelen minder zwaar. We hebben meer energie en er lijkt weer van alles mogelijk. De wind is letterlijk gedraaid.
Ook in ons eigen leven moet de wind wel eens van een andere kant komen waaien om oude gedachten of gevoelens op te schonen en weg te blazen: een frisse wind erdoor heen! Die uitdrukking gebruiken we echt niet toevallig.
Waar mag bij jou de voorjaarsschoonmaakbezem eens doorheen? Aan welke gedachten hou je eigenlijk al te lang vast zonder dat ze je energie geven? Welke gevoelens heb je al te lang gevoed zonder dat ze nog gevuld zijn met leven? Waar mag de schaar eens in?
Uiteindelijk is het aan onszelf om ons leven energiek en fris te houden, ongeacht onze leeftijd, ongeacht de duur van onze relatie, ongeacht de omstandigheden op het werk.

Het is volop lente, tijd voor groei en bloei, voor kleur en geur: op alle fronten! Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten